Jag förgyller din dag med ett kul inlägg!

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Lastbilen.

Andra dagen på min prao är förbi och jag längtar redan till helgen. Jag har lite småsaker inplanerade i helgen som jag ser fram emot! :) Idag har jag varit inne i en lastbil där man köper blommor. Det var häftigt om jag får säga de själv. De hade hur mycket blommor som helst och allt var jättefint. Eva (min handledare) köpte en del blommor som jag sedan fick snitta. Men det är ju bra för att hålla mig sysselsatt. Än sålänge har jag inte fått göra så mycket men det är bara för att det är en rätt lugn period just nu. De har precis haft några veckor där de haft massa och göra, så det är en "paus" nu.
Vädret idag har ju varit lite udda. Ena sekunden pissregna det och andra var det solsken. Fast det har ändå varit rätt varmt ute.
Jag längtar en massa till helgen gott folk! Vad händer i helgen för dig min gode vän? :)Bild från lastbilen. Och här står mannen som säljer blommor.Underbart fina rosor!


Och mycket fina nejlikor!Hej alla tiotusentals läsare!

Efter många (ett) klagomål på att jag bloggar för sällan får det bli ändring på de nu! Har ju en blogg för att berätta om mitt intressanta liv så då får jag ju göra det med!
Hm, vad har hänt... Vi beger oss bakåt i tiden, inte långt men lagom. Sådär lagom det bara kan bli.

På sommarlovet hade jag inget jobb vilket resulterade i inga cash. Men det gjorde mig inte så mycket för att jag gillar inte att slösa mina slantar. Så garderoben fylldes inte ut så mycket i sommar som jag hade velat. Fast som sagt jag nöjer mig med de lilla jag har! Fast en eller annan tröja till skulle sitta fint!
Mina klasskamrater träffade jag inte på sommarlovet, eller jo två stycken. Amanda och Christel. Amandra var jag på en sjuttiotalsfest som jag har bloggat om och Christel träffade jag på staden för att shoppa och fika. Mycket trevligt! Jag träffade även vänner från min gamla klass som var väldigt kul. Men min bästa upptäckt i sommar var nog Moa! Hon gick i min klass sjuan till nian fast vi umgicks inte då. Undra varför.. Hon är ju hur snäll och kul som helst! Hon bjöd med mig på en fest till utkanten av skogen (Våxtorp), där träffade jag även Johan i min gamla klass! Det var skoj. Men man mådde ju som man förtjänade dagen efter, och dagen efter det. Nu ska jag hålla mig på drickat tills nästa år då jag far till Hultsfred med VÄRLDENS bästa Moa! Och några andra bekanta vi snappar upp på vägen. Förhoppningsvis har jag körkort då. Har ju skickat in lapparna så att jag ska snart ut på vägen. Jag är lite seg i starten så hoppas att jag hinner bara.
Vad har mer hänt? Jo, jag har träffat självaste Andreas Holgersson! Det var ett bra tag sedan. Eller ja, jag träffade honom i staden en dag fast då var han inte riktigt kry tror jag. Vi åkte in till staden för att fika. Och han drog med mig till ett fik som jag inte är så bekant vid men de gick alldeles utmärkt. När vi skulle beställa så tyckte Ante att det var lite tråkigt att han fick räkmackan som hade legat och gottat sig bland flugorna hela dagen men de fick han ha! Ingen ny macka gjorde de till honom. Och detta resulterade i en torr räkmacka och smarrigt iste! Jag köpte mig bara en iste men de var lagom! Där satt vi oss samtalade och dittan och dattan och det blev en stund. Tiden gick sabbt och sedan skulle Johanna fara hem! Ante följde mig till bussen där vi sa farväl och sedan begav han sig till sin Fia! Och fick sig tydligen ett träningspass för att han hyrde en film som var sönder så att den fick han byta!

Skolan har böjat och det var kul att träffa kamraterna. Nu har jag prao i tre veckor och jag hoppas att det blir kul. Första dagen var rätt seg men det blir nog bättre. Nu ska jag snart äta middag. Smarrigt!

Ha de gott allihopa så skriver jag nog snart igen! Tja´rå!   

Det finns bara du.

Idag var jag med Christel i staden och shoppade lite. Det var väldigt trevligt att träffa henne. Var länge sedan. Jag köpte mig en tröja och ett par byxor och Christel köpte två tröjor :) Skulle fotat en massa så att jag hade haft bilder att lägga upp men jag glömde tyvärr det. Får bli en annan dag. Vi åt glass som var väldigt mumsigt.

Imorgon ska jag in till staden med anna. Det var mycket länge sedan jag umgicks med henne. Men det ska nog bli riktigt trevligt! Ska bara se till att inte missa bussen. Men det tror jag nog inte att jag gör. Åker klockan två. Ska bli kul o se vad som händer under dagen.

God natt! <3


RSS 2.0